Nincs engedélyezve a javascript.
Könyváruház


Az épületben jelenleg is működő Alexandra Könyvesház 2009. november 10-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A közel 1700 m2-es könyváruház az épület földszintjét és első emeletét foglalja el, s nem csupán könyvesbolt, többfunkciós kulturális központ is egyben. A hányatott sorsú épület kívül-belül megújult, szépség, elegancia és méltóság fogadja a látogatót az impozáns méretű, átriumos belső térben, ahol bárki kedvére válogathat a bőséges könyv-, CD- és DVD-kínálatból.


Több ezernyi könyvújdonságból és klasszikusból, számtalan szakkönyvből, exkluzív kiadványokból és művészeti albumokból válogathatnak vendégeink. A Könyvesház rendkívül gazdag kínálatában különleges, itthon még egyáltalán nem forgalmazott újdonságok – porcelánbabák, fajátékok, lemezjátékok, logikai játékok, exkluzív írószerek és különleges szuvenírek – is szerepelnek. Az áruház saját vinotékájában a Matias Pincészet európai minőségű borai mellett mindegyik jelentős hazai termővidék borai is megtalálhatók.


Az áruház kialakítása fényben és pompában nem marad el a saját korában, 1911-ben formabontóan merész koncepciótól, építészeti és működési lehetőségeiben azonban hozzáteszi mindazt, ami a 21. századot képviselheti, így képez hidat múlt és jövő között, újra helyet keresve magának Budapest szívében, az Andrássy út évszázados patinája és a Liszt Ferenc tér nyüzsgő, fiatalos forgataga közepette. A Párisi Nagyáruházban működő Alexandra Könyvesház a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tagjainak szavazatai alapján az Év Fővárosi Könyvesboltja díjat nyerte el 2011-ben.

ALEXANDRA KÖNYVESHÁZ
Párisi Nagyáruház földszint és I. emelet
1061 Budapest, Andrássy út 39.
Telefon: +36 1/484-8000
Nyitva:
hétfő - vasárnap: 10.00-20.00

Képgaléria

Képgaléria