Nincs engedélyezve a javascript.
Galéria és Művészeti Szalon
Adieu Andrássy út, bonjour Múzeum körút!
Elköltöztünk!

Február végén istenhozzádot mondunk az Andrássy útnak és a Párisi Nagyáruháznak, és beköltözünk a Kiskörútra, azon belül is a Múzeum körút 3. szám alá, az Astoriához. Tágabb szomszédságunk a Nemzeti Múzeum klasszicista palotája, valamint az ELTE bölcsészkarának neoreneszánsz épülete, közvetlen közelünkben pedig Ybl Miklós híres Unger háza és az Astoria szálló áll. És a számos antikvárium, és könyvesbolt, amelyekkel új üzletünk közelebbi rokonságban áll: egészen a közelmúltig itt működött a Pedagógus Könyvesbolt. Előtte is könyvesboltként üzemelt a helyiség: az építés korában, az 1910-es években a Lantos Rt. tudományos antikváriuma működött itt, a ritka és értékes művek egyik leggazdagabb fővárosi raktárkészletével. 2014 tavaszától kezdve azonban a Párisi Galériának ad helyet, átalakulva és megszépülve.

A csere nagy előnye számunkra, hogy közvetlenül az utcáról is megközelíthető az üzlet, és végre van utcai portálunk is, amely letisztult, fekete-fehér eleganciájával, új logónkkal csábítja a járókelőket. Ugyanez az elv érvényesül a kétszintes belső térben is, a világos és sötét kontrasztjára hangolt enteriőr visszafogottságával teremt hátteret a műtárgyaknak. Új lett a nyitva tartásunk is: hétköznaponként 10-18 óra, szombatonként 10-14 óra között várjuk vásárlóinkat.

A Párisi Galéria, Művészeti Szalon és Aukciósház profilját elsősorban antik és modern bútorok, festmények, szobrok, valamint a kortárs magyar festészet alkotói határozzák meg. A galéria vezetői, Dobi Dia és Varga László célja, hogy a közel 700 négyzetméteres kiállítótérben egy igazi kulturális központot, igényes művészeti szalont hozzanak létre a „pesti Broadway” közelében.

A legkiválóbb magyar porcelánok, a Zsolnay, a Herendi és a Hollóházi termékek mellett most egy nagy múltra visszatekintő, világszerte ismert porcelánmárka, a német Rosenthal bővíti a Párisi Galéria kínálatát.

PÁRISI GALÉRIA, MŰVÉSZETI SZALON ÉS AUKCIÓSHÁZ
Budapest, V. kerület, Múzeum körút 3.
Telefon: +36 1/269-9611
Mobil: +36 20/924-2518 (munkanapokon 9-18 óra között)
E-mail: parisigaleria@gmail.com
Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 10:00 - 18:00
szombat: 10:00 - 14:00
vasárnap: zárvaKépgaléria

Képgaléria